kaip viskas prasidėjo

Esame Tomas ir Nerijus - čili ir aštraus maisto entuziastai. Kartą pietums atsinešėme padažų iš savų kolekcijų ir pradėjome jais dalintis. Namuose per abu suskaičiavome apie 150 buteliukų iš įvairų pasaulio šalių. Vienuose iš jų mums patiko aštrumo lygis, kituose rūgštingumas, dar kituose - tekstūra. Nusprendėme pasigaminti savo padažų ir ištobulinti receptūrą patys, bei juos pasiūlyti kitiems.

Tomas yra buvęs virtuvės šefas, jis puikiai žino kaip veikia industrinė virtuvė bei visi higienos standartai, temperatūros, įranga ir t.t, o Nerijus yra padažo receptūros guru. Jo šaldytuvas/spintelės nuolat prikrautos eksperimentų ir fermentacijų. 

Chilli guys prasidėjo Vilniuje, mažoje virtuvėje. Iš visų įmanomų tiekėjų gavome šiek tiek "superhot" klasės pipirų (Carolina Reaper, Ghost Pepper, Habanero) ir pabandėme išsivirti amerikietiško stiliaus aštrių padažų, arba tiesiog vadinamų "hot sauce". Supratome, jog norint, kad gautųsi ne tik aštrus, bet ir skanus padažas, reikia gerų, kokybiškų, ekologiškų ir šviežių pipirų.

Nusprendėme užsiauginti savo derlių. Visus pipirus, bei kiek įmanoma daugiau ekologiškų daržovių, užsiauginame patys savo čili padažų gamybai. Užaugo puikus derlius, pipirai yra ne tik aštrūs, bet taip pat neįtikėtinai skanūs.

Didžiuojamės, kad dėka mūsų besąlygiškų pastangų, sugebėjome išauginti tokius lepius pipirus. Lietuvos klimatas nėra dėkingas, tačiau nuolat tobuliname savo žinias ir ieškome naujos informacijos. Mūsų ūkyje nėra jokių pesticidų, viskas ekologiška!

Išvirėme jums padažų, amerikietiško/karibietiško stiliaus, kuriuose naudojame šviežius mangus, ananasus, daug pipirų (Carolina Reaper, Trinidad Scorpion, Ghost Pepper, Habanero, Chocolate Habanero ir kt.). Didžiąją dalį svogūnų, bei česnakų ir paprikų, užsiauginame patys. Džiaugiamės, jog nenaudojame jokio pridėtinio cukraus bei konservantų.

Šiuo metu esame VIENINTELIS aštraus padažo gamintojas Lietuvoje, gaminantis viską iš savo paties Lietuvoje užaugintų pipirų.

 

Skanaus!